Tots coneixem la llegenda de Sant Jordi però i si en realitat no va passar tal com ens l’han explicat tota la vida?

10.993€ recaptats! Moltes gràcies!

Gràcies al suport dels ciutadans, de les empreses i entitats catalanes que hi han col·laborat, aquest Sant Jordi hem recaptat 10.993€ amb més de 2.500 roses solidàries a través de la campanya Una rosa per una causa. D’aquesta xifra, 6.634, 65€ es van recollir a la parada de roses del Majestic Hotel & Spa Barcelona. Llegeix aquí els resultats de la campanya

Ja tenim la guanyador del concurs #TotsSomLlegenda que gaudirà d’una nit en una nit del Majestic Hotel & Spa: Alfons Miguel Martínez. Enhorabona!

A la Fundació IReS ens hem imaginat quatre històries de somnis i reptes que us seran familiars. Gràcies per ajudar-nos a compartir la causa dels seus protagonistes.

Registra't al butlletí de la Fundació IReS!
Vull rebre el butlletí de la Fundació IReS

Gràcies per participar en el sorteig,
les teves dades s’han enviat correctament.

Molta sort!
Ajuda’ns a compartir les llegendes.

Comparteix les llegendes

Cap drac va segrestar la princesa a la cova, però, això sí, es va trobar amb un tal Sant Jordi i… vet aquí una vegada la princesa es va quedar embarassada. El cavaller de la rosa va fugir, ves per on, com si l’empaités un drac, i ella es va allistar a l’ordre de les cavalleres per viure una de les aventures més emocionants, ser mare.

El Drac cuinava a la cova pels seus 10 dragonets quan algú va entrar… “Si els vostres impostos no pagueu” li va dir l’alcalde, “haureu de marxar”. Ni el seu carnet de família nombrosa el va poder salvar. Però a la porta, la princesa i Sant Jordi es van encadenar evitant així el desnonament de la Família Drac, i de pas, un alcalde torrat.

Quan Sant Jordi va arribar a la cova, el drac esfondrà d’una flamarada la seva armadura. La por el va paralitzar. Tremolava. Però de seguida es va adonar del gran favor que li havia fet. “Quin pes m’has tret de sobre!” I tot seguit li va regalar una rosa. Des de llavors la llegenda parla d’un cavaller sense armadura que regala flors allà on va.

Quan Sant Jordi va arribar a la cova es va quedar bocabadat. En lloc d’una bèstia enfurismada, es va trobar un drac vestit de seda, amb plataformes i maquillant-se al mirall. El drac, espantat, va treure una gran flamarada però el cavaller, fascinat, li va regalar una rosa: “Per a tu, princesa, perquè et facis el món sencer a la teva mida”.

Comparteix les llegendes

A la Fundació IReS creiem que tots podem reconstruir la nostra història personal per superar les adversitats, per això donem suport integral a persones i famílies en situació de vulnerabilitat, perquè puguin generar elles mateixes noves oportunitats de futur.

Som una fundació privada que treballa
en l’atenció integral a les famílies
i les persones en situació de
vulnerabilitat, acompanyant-les en el seus
processos a través d’equips especialitzats
en l’àmbit social, psicològic i educatiu.
Vols fer-te soci??

Fes-te Soci

T’esperem el dia 23 d’abril a la nostra
parada de roses. Estarem al Majestic
Hotel & Spa (Passeig de Gràcia, 68)
esperant-te amb moltes sorpreses
i històries!

Un any vam salvar al drac,
al següent ens vam posar a la seva pell
i vam compartir la seva
versió de la llegenda.

Segueix-nos